Anasayfaya dön
Sosyal Medya
Hata
Hata
Blog

Kışın Uzun Yolculuklara Giderken Yanımızda Bulundurmamız Gerekenler

 

Kış mevsimi geldiğinde, araç kullanımında dikkatli olmak ve yavaşlamak önemlidir. Kış koşulları nedeniyle yol ve hava koşullarına göre kullanılmalıdır. Güvenli bir takip mesafesi sağlamaya çalışın, böylece aniden fren yapmak zorunda kalmazsınız.

 

 Araç Bakımı En Önemlisi

 

 Aracınızın kış koşullarına hazır olup olmadığını kontrol etmek için bakımını yaptırın. Lastik, akü, kayış, hortum, radyatör, yağ, lamba, fren, egzoz sistemi, kalorifer/buz çözücü, cam sileceği ve ateşleme sistemi gibi parçalarınızı muayene ettirin.

 

 Yakıt deponuzun yarısını doldurmayı unutmayın ve aracınızda ekstra su bulundurun. Cam, lamba, ayna ve üst kısmındaki kar ve buzu temizleyin. Aracınızı çalıştırdıktan sonra buğunun temizlenmesini bekleyin.


İlginizi Çekebilir: Kışın Kullanacağımız Araçlarda Neler Olmalıdır?

 

 Kış Lastiklerinin Önemi

 

 Kış mevsimi başlamadan önce lastiklerinizi kontrol edin ve hava basıncını sık sık kontrol ettirin. Lastiklerin diş derinlikleri 1.5 mm ve üzerinde olmalıdır. Kış mevsimi için uygun bir çanta, battaniye ve kışlık giysiler bulundurun. Bu koşullar altında araç kullanırken dikkatli olun ve güvenli bir şekilde yol alın.

 

İlginizi Çekebilir: Kadıköy Araç Kiralama


 Yanınıza Almanızı Önerdiğimiz Eşyalar

 

 Buz kazıyıcı/kar fırçası: Kış koşullarında aracınızın cam ve kapılarını kar ve buzdan temizlemek için kullanılır. Aracınıza uzun süre binmemeniz durumunda size oldukça destek olacak bir araç gereçtir.

 

 Kürek: Kış koşullarında aracınızın etrafındaki karı kürerek temizlemek için kullanılır. Aracınız kara çakıldığında çıkarmak için oldukça yararlıdır.

 

 Kum veya diğer çekiş destekleri: Aracınızın kaymayı önlemek için yol üzerinde kullanılır.

 

 Çekme halatı veya zincir: Aracınızın patinaj yaptığı durumlarda diğer bir araca yardım almak için kullanılır. Olası bir kara çakılma durumunda başka bir aracın sizin aracınızı çıkarması için lazım olan araç gereçlerden biridir.

 

 Yardımcı kablolar: Aracınızın bataryası boşaldığında veya bir başka aracın bataryasını şarj etmek için kullanılır. Aküleri birbiriyle kısa devre yaptırmak için bu kablolar gereklidir. Birçok araç teknik servisinde, akü aldığınız yetkili serviste bulunur.

 

 Yol işaret ışığı veya ikaz lambası: Kış koşullarında aracınızın etrafındaki görüşü kısıtladığında, yolunuza dikkat çekmek için kullanılır. Aracınız bozulup yolda kenara çektiğinizde diğer araçların sizi uzaktan seçebilmesi ve olası kazaları engellemek için lazım olur.

 

 Yakıt tüpü antifrizi: Kış koşullarında aracınızın yakıt tüpünün donmaması için kullanılır. Uzun yol seferlerinde aracınız için olmazsa olmazınızdır.

 

 Fener ve piller: Aracınızın içinde ve dışında görüşü kısıtlandığında kullanılır. Karşıdan geçen araçlara işaret vermek için de fenerler kullanılabilir.

 

 İlk yardım çantası: Kış koşullarında aracınızda meydana gelebilecek küçük yaralar veya rahatsızlıklar için hazır bulundurulur. Olası kazalarda, anlık müdahale edilmesi gereken durumlarda (ufak kesikler, astım nöbetleri vs.) gereklidir.

 

 Yangın söndürücü: Aracınızda meydana gelebilecek yangın durumlarında kullanılır. Sadece aracınızda değil, seyir halindeyken denk geldiğiniz bir kazada da ilk yardım siz olabilirsiniz. Bu noktada aracınızda taşıdığınız yangın söndürücü ile durumuna hızlıca müdahale edebilir ve oluşan zararın daha fazla büyümesine engel olabilirsiniz.

 

 Küçük alet seti: Aracınızda meydana gelebilecek küçük arızaları çözmek için kullanılır. Çekiç, tornavida, yan keski, pense, lastik yaması gibi araç gereçleri saklamak için kullanabilirsiniz.

 

 Ekstra giyecek ve ayakkabı: Kış koşullarında aracınızda bulundurulan ekstra giyilecekler, soğuk havada sürüş sırasında giyilecek rahat ve ısıtıcı kıyafetlerdir. Örneğin, kalın mont, ekstra bere, eldiven gibi.

 

 Battaniye: Kış koşullarında aracınızda bulundurulan battaniye, soğuk havada sürüş sırasında rahat ve ısıtıcı bir yatak oluşturmak için kullanılır.

 

 Dayanıklı enerji besinleri: Kış koşullarında aracınızda bulundurulan dayanıklı enerji besinleri, uzun süreli yolculuklar sırasında beslenmek için kullanılır. Örneğin, çikolata, meyve suyu, çorba, şişe suyu gibi.

 

 Mum: Kış koşullarında aracınızda bulundurulan mum, soğuk havada aracınızın içini ısıtmak veya güç kaynağı olmadığında fener olarak kullanılır.

 

 Kibrit veya çakmak: Kış koşullarında aracınızda bulundurulan kibrit veya çakmak, aracınızın içini ısıtmak veya yangın çıkarmak için kullanılır.


İlginizi Çekebilir: Kadıköy Oto Kiralama 


Önemli Not: 

  • Sitemizde yer alan Blog yazıları Metin yazarları tarafından hazırlanmakta olup  sitemizi takip eden, yazılarımızı okuyan kişi yada kişiler için verilen bilgilendirici içerik dökümanlardır. 
  • Metinler airrentacar.com için hazırlanan özel metinler olup, kopya olarak başka yerlerde servis edilmesi yasaktır. 
  • Kelimeler ve cümleler mümkün olduğunda kontrol edilerek hazırlanmaktadır. 
  • Metin yazarları tarafından hazırlanan bu blog yazıların Hukuksal olarak bir geçerliliği olmadığını hatırlatmak isteriz.